Majoritatea persoanelor consideră dormitul o inactivitate. Însă cercetările arată faptul că somnul este o stare activă în care corpul nostru se repoziționează și își menține o bună circulație. În timpul somnului, corpul eliberează hormoni, sistemul imunitar se întărește, țesuturile se regenerează, iar creierul se angajează într-o varietate de funcții critice de întreținere.
Somnul este esențial pentru bună funcționare și longevitatea organismului nostru, și totodată reprezintă barometrul sănătății corpului.
Știm cu totii că lipsa unui somn suficient sau de calitate afectează performanța generală a organismului – modul în care gândești, reacționezi și gestionezi mediul din jur.
Tocmai de aceea spațiul destinat somnului trebuie să fie potrivit și confortabil, pornind de la calitatea patului / saltelei, perna pe care dormi, poziția patului în cameră, lumina naturală si nu numai.
SFAT! Somnul este mai profund și benefic atunci când eviți lumina puternică în timp ce dormi noaptea. Este recomandat să tragi draperiile seara înainte de culcare pentru ca somnul tău să fie unul odihnitor.
Temperatura camerei în care dormi trebuie să varieze între 17 – 21° C. Odată ce adormi este secretată melatonina, iar temperatura corpului scade, atingând un nivel minim în jurul orei 4 dimineața, temperatură ce pare a favoriza un somn ușor.
Cum te poate ajuta o saltea? Răspunsul vine tot printr-o întrebare: “Când a fost ultima dată când te-ai gândit la salteaua ta?”
Mulți dintre noi uităm că salteaua este cea mai folosită parte din mobilierul de care dispunem și faptul că dormim aproximativ 8 ore pe noapte, asta înseamnă aproximativ 3.000 de ore / an pe saltea.
Pentru a înțelege exact rolul unei saltele bune, voi enumera câțiva din factorii principali care duc la schimbarea saltelei :
* Salteaua pe care dormi în prezent a fost achiziționată în urmă cu câțiva ani buni. Trebuie să iei în considerare faptul că procesul de fabricație s-a schimbat enorm, modelele vechi nu au aceeasi funcționalitate și grad de confort ca și cele noi.
* Nu te odihnești suficient, când te ridici din pat simți durere sau disconfort. Cu toate tabieturile tale sănătoase, o mică parte din vină îi revine și pernei prea moale care își schimbă forma în timpul somnului sau saltelei în care te scufunzi.
* Canapeaua din living nu trebuie confundată cu un loc bun de dormit. Chiar dacă ți se pare confortabilă, asta este din cauză că patul tău nu este suficient de bun, și mereu vei căuta alte alternative pentru odihnă.
* Salteaua pe care dormi este uzată, veche și aspră. E clar, este timpul pentru cumpărături! Diferitele straturi din saltele se deformează în timp, însă pentru o întreținere optimă ar trebui să rotești și să întorci regulat salteaua pentru a-i prelungi viața, de recomandat odată la 6 luni.
Dacă salteaua deține o husă ce poate fi îndepărtată, acest atribut o va face mai ușor de întreținut și va contribui la un nivel de igienă mult mai înalt. Citește întotdeauna instrucțiunile de folosire; de exemplu, dacă husa conține spumă, aceasta va fi curațată doar chimic, fără spălare.
Ca și în cazul saltelei, alegerea pernei este o chestiune personală. Unii nu dau importanță acestui aspect, în timp ce alții sunt foarte pretențioși în alegerea pernei. Capul cântărește mai mult de 4,5 kg, tocmai de aceea perna trebuie să ofere atât sprijin, cât și confort.
O pernă bună ar trebui să mențină capul în linie dreaptă cu spatele și coloana vertebrală. Pozițiile diferite în care oamenii dorm necesită de asemenea perne diferite. Cei care dorm pe burtă ar trebui să aleagă o perna moale pentru a reduce tensiunea care se poate exercita asupra gâtului.
Oprah relatează rezultatele unui studiu german care concluziona că o pernă de fermitate medie îmbunătățește radical calitatea somnului.
Ca și exemplu de produs marca Luiss avem PERNA ARIANE, care te impresionează de la prima vedere datorită aspectului elegant și senzația plăcută lăsată la atingere datorită materialului protectiv din cel mai fin mako batist. Umplutura specială din materialul de ultimă generație PRIMALOFT oferă o absorție optimă a umidității având textura de imitație de lână. Este o pernă care se mulează perfect după forma capului, susține presiunea gâtului, are proprietăți anti-microbiene și anti-alergenici.
Majoritatea pernelor de acest gen au o suprafață netedă, matlasată cu țesătură microfibră, capabilă să absoarbă umezeala, sunt ușor de întreținut, iar cel mai important aspect este că sunt ideale împotriva dezvoltării acarienilor.
Despre acest subiect putem vorbi deschis, nu mai este un secret că acarienii se formează din cauza umidității, iar dacă folosești o lenjerie de pat sau o pernă slab calitativă, riști să te trezești indispus, ba chiar să devii sensibil la praf și microbi.
Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, iar prețul se pune pe calitatea și confortul clientului. În prezent se folosesc spume speciale, microfibră, fibre tubulare siliconizate, PrimaLoft, materiale și umpluturi pe care le puteți regăsi și la produsele LUISS.
Revenind la importanța somnului, ne dăm seama că pe lângă un stil de viață sănătos, un program de somn sau sport, produsele de somn reprezintă un factor important în odihna și sănătatea noastră.
Așadar te asteptăm în showroom-ul nostru din Brașov să testezi produsele LUISS și să te convingi de calitatea lor!
____________________________________
Contact : office@luiss.ro
Telefon 0775 162 150
SHOWROOM – Bulevardul 15 Noiembrie nr 44, BRAȘOV
Content writer – GEANINA AFTARAGACI