Misiunea noastră este calitatea somnului tău și de aceea am adunat pentru tine într-un singur loc cele mai bune produse dedicate confortului personal. Cel mai plăcut somn este sinonim cu un hotel de 5 stele, tocmai de aceea am ales să ne răsfățăm clienții cu produse profesionale exclusiviste pentru a avea parte de același confort în intimitatea casei lor.
Achiziționarea unei perne necesită atenție deoarece corpul are nevoie să stea cât mai comod pe durata somnului, de aceea este recomandat să fie achiziționată direct dintr-un magazin pentru a o și testa. LUISS are deschis un showroom de prezentare în Brașov, unde poți vedea și testa produsele pentru casă, de asemenea specialiștii sunt la dispoziția tuturor pentru a oferi cele mai bune soluții și cele mai utile informații.
“Perna nu are efect doar asupra calității somnului, ci și asupra modului în care ne odihnim și ne reîncărcăm bateriile”, potrivit psihologului Michael Breus. ”Perna greșită poate agrava durerile de cap, de gât și de umeri, accentuand disconfortul și respiratia șuierătoare”, potrivit lui Andrew Hecht, chirurg ortoped la Centrul Medical Sinai din New York.
Înainte de a vă decide la o pernă, luați în considerare poziția în care dormiți!
„Scopul pernei este de a vă ajuta să vă țineți capul într-o poziție anume numită ”aliniere neutră”, capul dumneavoastră este așezat direct pe umeri, fără să vă forțați coloana vertebrală sau să ajungeți prea în față”, declară Kammi Bernard, terapeut fizic la Baylor Health Care System din Dallas.
– Dacă dormi pe spate – Persoanele care dorm pe spate au nevoie de perne mai subțiri, astfel încat capul acestora să nu fie ridicat prea mult în față. De asemenea, se poate alege o pernă ortopedică, care oferă un suport foarte bun pentru gât. Perna VARIO are nucleul format din spumă Kaltschaum, iar forma ei este creată special după forma capului.
https://www.shop.luiss.ro/textile/perne/perna-vario
– Dacă dormi pe o parte – Persoanele care dorm pe o parte au nevoie de o pernă mai fermă, pentru a umple distanța dintre ureche și umăr. Recomandăm perna ARIANE umplută 100% cu fibre PRIMALOFT, o marcă de materiale termoizolante din fibre sintetice, declarată în 2015 cel mai mare furnizor mondial de izolații de Bluesign. Criteriile de ”Bluesign” sunt concepute pentru o productivitate maximă a resurselor în ceea ce privește sănătatea și siguranța mediului.
https://www.shop.luiss.ro/textile/perne/perna-ariane
– Dacă dormi cu fața în jos – Persoanele care dorm pe burtă au nevoie de o pernă foarte subțire, aproape plată, pentru a reduce tensiunea care se poate exercita asupra gâtului. Ați putea să luați în calcul perna din puf și pene naturale, având o umplutură moale, fiind delicată la atingere, iar forma este ușor de modificat. Pe lângă aceste caracteristici, prezintă un confort termic ridicat, este hipoalergenică și antibacteriană.
https://www.shop.luiss.ro/textile/perne/perna-luxury
Prelungește viața așternuturilor tale
Știm cu toții că pe parcursul nopții transpirăm și acest lucru poate duce la formarea de acarieni și microbi, aceștia fixându-se foarte bine în pernă. Datorită multitudinii de microorganisme și praf, dacă nu este curățată corespunzător, aceasta își poate dubla greutatea în mai puțin de doi ani de la prima folosire. În plus, prezența microoganismelor poate provoca alergii, eczeme, infectii respiratoriii sau dureri de cap.
De aceea, pentru a prelungi viața unei perne și pentru sănătatea fiecăruia, recomandăm ca fața de pernă să fie schimbată de două ori pe săptămână, ca perna să fie scuturată și aerisită afară pe balcon cât de des posibil, spălarea așternuturilor să se facă separat de alte articole, la un program cu o temperatură de până la 60 de grade (sau în funcție de recomandările fiecărui tip de pernă) și, de asemenea, fețele de pernă călcate pentru a le ”steriliza”. Se poate folosi un detergent special pentru așternuturi, și cea mai importantă este clătirea, dacă este posibil cu apă rece. Detergentul pentru rufe (în exces) poate rămâne în pernă și există riscul să fie inhalat în timpul somnului, provocând dureri de cap. În cazul pernei din puf, este de preferat să o duci la o curățătorie ecologică, pentru a i se aplica o îngrijire corespunzătoare fără a-i afecta umplutura și țesătura. Nu folosiți înălbitori!
Durata de viață a unei perne
Dacă perna este îngrijită corespunzător, durata de viață a unei perne din microfibră sau alte fibre sintetice este de aproximativ 3 ani, iar a unei perne naturale este de 5-10 ani.
Utilizarea protecțiilor de pernă este recomandată de Ministerul Turismului și Sănătății în spitale, hoteluri, pensiuni, grădinițe, dar și acasă. Pernele fără protecție creează mediul perfect pentru bacterii și acarieni, principala cauză a astmului, eczemelor și a sinuzitelor.
Protecția impermeabilă pentru pernă CARE PLUS are o țesătură de polyester de o calitate îmbunătățită cu acoperire poliuretanică respirabilă pe partea superioară. Aceasta nouă tehnologie permite un somn liniștit și este o foarte bună alegere pentru protejarea pernelor de pete, lichide, murdărie.
Salteaua trebuie și ea aspirată săptămânal și, de asemenea, protejată cu o husă impermeabilă care, pe lângă faptul că îi prelungește viața cu cel puțin 5 ani, protejează mai bine decât cearșaful de bacterii, lasă salteaua să respire și nici nu va trebui spălată atât de des precum ceașaful. Protecția de saltea CARE PLUS asigură o igienă optimă, este impermeabilă la apă, materialul este tratat ignifug și este un produs conform standardului de ecologie Öko-Tex Standard 100.
Tip pentru hoteluri: Sistemul de protecţie CARE PLUS este recomandat de către VDR (German Business Travel Association – Verband Deutsches Reisemanagement). https://www.shop.luiss.ro/textile/protectii-perna/protectie-perna-care-plus
Sper că aceste informații vă sunt de folos, iar dacă sunteți interesați de achiziționarea unei perne, nu ezitați să ne faceți o vizită pentru a discuta mai multe lucruri despre acest aspect!
____________________________________
Contact : office@luiss.ro
Telefon 0775 162 150
SHOWROOM – Bulevardul 15 Noiembrie nr 44, BRAȘOV
Content writer – GEANINA AFTARAGACI