Achiziționarea unei saltele de calitate îți poate schimba radical calitatea somnului și îți aduce îmbunătățiri în ceea ce privește odihna și sănătatea. Multă lume nu discută despre acest lucru sau nu pune preț pe produsele de calitate, mai degrabă le aleg pe cele accesibile, mai slab calitative, după caz, și la îndemâna tuturor. Însă o saltea bună înseamnă un somn liniștit, iar un somn odihnitor și relaxant pe timpul nopții înseamnă energie și bună dispoziție pe întreaga zi. Pe termen lung, contribuim semnificativ la sănătatea și bunăstarea noastră. Poate nu știai lucrul acesta, însă ne petrecem mai mult de o treime din viață dormind. A dormi bine echivalează cu cea mai bună cură de înfrumusețare și este indispensabilă pentru bunăstarea fizică și mentală a fiecărei persoane. Așadar, avem nevoie de un mediu confortabil, care să ne inducă somnul natural, pentru a ne încărca bateriile pentru a doua zi. Cumparărea unei saltele nu este un “cost” sau o “cheltuială”, ci este o investiție pentru sănătatea noastră și a celor dragi.
Este esențială consilierea directă în magazin atunci când îți dorești un produs destinat confortului, pe care să îl poți folosi timp îndelungat. De aceea recomandăm tuturor să testeze produsul, să îl vadă înainte de a-l achiziționa, să pună întrebări referitor la calitate, fabricare, ce materiale au fost folosite, durata de viață, garanția oferită și ce li se potrivește cel mai bine. Totodată, o discuție detaliată ar ajuta atât clientul să decidă ce este mai potrivit pentru el și să cunoască toate detaliile, dar în același timp ar ajuta și comerciantul pentru a afla exact ce tip de suprafață preferă clientul, dacă are probleme de sănătate să recomande duritatea potrivită (după caz poate cere părerea unui medic specialist), să ia în calcul greutatea și înălțimea persoanelor care vor folosi salteaua, pentru a recomanda cea mai potrivită variantă. Există cazuri în care salteaua este achiziționată online sau nu se cunoaște exact duritatea acesteia, astfel se constată după câteva nopți că odihna nu este așa cum ne-am fi așteptat și că salteaua achiziționată ”nu este bună”.
De menționat faptul că o saltea se adaptează la temperatura camerei în câteva ore, iar corpul are nevoie în medie de 2 săptămâni pentru a se acomoda cu noul mediu de dormit.
Topper-ul este o saltea adițională care se așează peste salteaua actuală, cu o grosime între 4 – 10 cm și dimensiunea unei saltelei, pentru a oferi un extra confort și un suport suplimentar adecvat nevoilor fiecăruia. De obicei, topper-ul este prevăzut cu o husă detașabilă cu fermoar circumferențial, pentru a putea fi spălată la mașina de spălat.
Tipuri de topper
SPUMA CU MEMORIE – spumă vâscoelastică este termosensibilă, are o densitate mai mare față de alte tipuri de spumă, se adaptează perfect formei, temperaturii și greutății corpului, iar când nu se mai exercită presiune asupra ei, spuma revine încet la forma inițială. Se ține cont de greutatea persoanei, dacă aceasta preferă un mediu de dormit mai călduros și dacă există probleme ale coloanei. Dacă te miști des în timpul somnului, topperul cu spumă cu memorie îți va oferi un somn liniștit și va reduce mișcările.
https://www.shop.luiss.ro/saltele/toppere/topper-tucon
SPUMA POLIURETANICĂ (KALTSCHAUM) – este o spumă rece, confortabilă, cu cea mai modernă tehnologie de folosire a spumei PUR, proprietățile sunt aproximative cu cele ale latexului. Este o spumă elastică, rezistentă, cu o structură stabilă, 100% hipoalergenică, distribuie perfect greutatea corpului pe suprafața topperului, respinge umezeala și se ventilează corespunzător. Are o aerisire bună datorită structurii celulelor deschise și compensează căldura. Potrivită tuturor persoanelor, fiind un material potrivit atât persoanelor sensibile / alergice, cât și persoanelor cu probleme ale spatelui. Dacă te afli printre persoanele care transpiră în mod excesiv în timpul nopții, atunci ai nevoie de un topper din spumă poliuretanică, acesta oferind corpului temperatura necesară.
https://www.shop.luiss.ro/saltele/toppere/topper-turf-ks
ORTOPEDIC / WELLNESS – conferă corpului fermitate și susținere. Reduce punctele de presiune din zona umerilor, coloanei și șoldurilor, se adaptează formei și temperaturii corpului. Produsă prin amestecare, de regulă, în condiții controlate, a două ingrediente organice, aceasta previne dezvoltarea bacteriilor, acarienilor și este rezistentă la atacul rozătoarelor sau insectelor. Conductivitate termică scăzută, rezistență mecanică bună în raport cu densitatea sa.
https://www.shop.luiss.ro/saltele/toppere/topper-wellness
De ce avem nevoie de un topper dacă salteaua este bună?
Dacă ai probleme cu spatele, ai nevoie de un extra confort, iar topperul trebuie ales în funcție de umplutura interioară și de grosimea aferentă (spumă cu memorie, spumă rece, latex, microfibră, fibre siliconizate, wellness, ortopedic);
Dacă îți dorești un sistem de pat Boxspring, acesta include automat și topperul, fiind al treilea element ce oferă confortul unui pat profesional de 5 stele și contribuie la reglarea durității;
Topperul poate fi ales doar de către un partener pe jumătatea lui de pat, în cazul în care duritatea saltelei nu este potrivită pentru ambii parteneri, astfel optăm pentru două suprafețe cu două durități diferite (pentru a nu simți diferența de înălțime, putem utiliza o protecție de pat sau un molton matlasat pe toată dimensiunea patului);
Calitatea somnului este dictată în primul rând de salteaua pe care dormi, iar topperul este un element adiacent. El ajută la reglarea durității saltelei și crește rezistența în timp a acesteia. Cel mai important aspect, topperul îți îmbunătățește poziția și îți oferă un plus de suport. Beneficiile unui topper sunt reprezentate de materialul, grosimea și calitatea acestuia.
Cum se întreține un topper de saltea?
Cele mai bune toppere au nevoie de întreținere minimă și vin insoțite de o husă detașabilă, care poate fi spălată cu ușurință la mașină (se vor respecta instrucțiunile de pe eticheta atașată produsului). Întreținerea unui topper presupune și aerisirea frecventă – e suficient să lași patul fără cearșaf timp de 10-20 minute și cu fereastra larg deschisă. Un topper pentru saltea nu are nevoie de prea multe îngrijiri, fiind de ajuns să-i aerisești și să-i speli periodic husa, dar și să aspiri periodic suprafața acestuia, atunci când întorci salteaua o dată la 6 luni, pentru a-i asigura simetria compoziției interioare. Dacă aveți copii, nu ar trebui să îi lăsați să sară în pat; în timp, acest lucru va afecta structura saltelei, calitatea arcurilor, dar și densitatea topper-ului.
O protecție impermeabilă pentru saltea este necesară în majoritatea cazurilor, pentru a feri suprafața de murdărie, pete și lichide, dar și pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor și acarienilor. Un material poliuretanic / ignifug / rezistent / tratat, constituie o metodă foarte bună de a preveni și a asigura igiena, dar și pentru a prelungi perioada de utilizare atât a saltelei, cât și a topper-ului.
Întrebări referitoare la acest subiect? Mă puteți contacta pe e-mail sau vă aștept în showroom pentru a testa produsele LUISS!
Sperăm că începeți această săptămână cu forțe proaspete, dacă nu, avem noi soluții pentru a avea un somn relaxant și odihnitor, de 5 stele!
____________________________________
Contact : office@luiss.ro / geanina@luiss.ro
Telefon 0775 162 150
SHOWROOM – Bulevardul 15 Noiembrie nr 44, BRAȘOV
Content writer – GEANINA ROMAN